červen
20
Prázdninový provoz

V době letních prázdnin bude školní jídelna v provozu:

30.6.  -  4.7.2014

11.8.  -  29.8.2014

Děkujeme za pochopení, přejeme krásné prázdniny a těšíme se v září nashledanou.

 

 
únor
25
Rakousko

Projekt "Evropa nás zajímá" - RAKOUSKO - 28.2.2014

Stalo se již tradicí, že se naše školní jídelna připojuje k projektům ZŠ. V únoru se děti ve škole seznamovaly s přírodou, tradicemi, kulturou, státním zřízením a zajímavostmi Rakouska.

V pátek 28.2.2014 jsme jako vyvrcholení projektu připravili rakouský den ve školní jídelně. Na nástěnce si děti mohou přečíst o tradičních pokrmech rakouské kuchyně a sami budou mít možnost ochutnat tyrolskou polévku a vepřové maso upravené po tyrolsku s bramborovým knedlíkem.Přestože si děti příliš nelibují v novinkách, tématicky zaměřené dny ve školní jídelně mají rády. Věřím, že jim bude chutnat, protože paní kuchařky věnují přípravě obědů mnoho práce a s radostí a láskou dětem vyvařují. Největší odměnou jsou pro ně vyjezené talíře.

...celý článek
 
červen
20
Prázdniny

Přejeme dětem, pedagogům i ostatním zaměstnancům krásné prázdniny a zaslouženou dovolenou.

S našimi strávníky z MŠ a dospělými se těšíme na shledanou od 12.8.2013. Od 1.7.-9.8.2013 se ve školní jídelně nevaří !

 
březen
22
Italská kuchyně

V pondělí 25.března 2013 vrcholí v základní škole projekt Evropa nás zajímá, ke kterému se již tradičně připojuje i naše školní jídelna. V letošním roce se projekt zaměřil na Itálii, proto v pondělí máme obědové menu sestavené z jídel italské kuchyně:

DRŮBEŽÍ POLÉVKA NA ITALSKÝ ZPŮSOB

Ingredience

kuřecí maso, voda, sůl, pepř, cibule, pórek, celer, rajčata, hřebíček, vejce, citrón, žemle, rostlinný olej, tvrdý sýr, petrželová nať

 

Drůbeží maso omyjeme a nakrájíme na kostky, vložíme do studené, osolené vody a 30 minut vaříme. Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, hřebíček a vaříme do měkka. Vejce rozšleháme s citrónovou šťávou, zalijeme vychladlým vývarem, rozmýcháme, přidáme do polévky. Dochutíme, provaříme. Opečenou žemlí, sýrem a petrželkou dozdobíme a podáváme.

FLORENTSKÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

Ingredience

vepřová kotleta, sůl, pepř, rozmarýn, tymián, cibule, rajčata, česnek, petrželka, bobkový list, citrón, fenykl, olivový olej

Maso omyjeme, osušíme, vetřeme do něj sůl a pepř. Cibuli rozpůlíme a s masem naskládáme na pekáč, podlijeme, přidáme rozmarýn a tymián, pečme asi 2 hodiny. Maso přeléváme vypečenou šťávou, podléváme. Rajčata rozpůlíme, petrželku, rozmarýn a tymián nasekáme, bobkový list rozdrolíme. Citrón dobře omyjeme a nastrouháme, z 1/2 citrónu vymačkáme šťávu. Česnek, bylinky, fenykl, citrónovou šťávu a kůru promícháme, přidáme olej a půl hodiny před dopečením směsí potřeme maso. Nakonec přidáme do pekáče rajčata. Hotové maso nakrájíme na plátky.

 

Věříme, že děti i ostatní strávníci budou mile překvapeni, že italská kuchyně není jen pizza a špagety. Snad si všichni pochutnáme!

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>